Mespilus

la cooperativa Mespilus

Som una cooperativa de consum responsable, de productes ecològics, de proximitat i de temporada ubicada al barri de Poblenou, Barcelona. Som una societat sense ànim de lucre.

Ens vam constituir al setembre de 2008. La iniciativa va sorgir d’un grup de persones que formaven part de la llista d’espera de la cooperativa Cydonia, la més antiga del barri.

Com van néixer moltes cooperatives al llarg de la història, participar d’aquest model ofereix un avantatge notable: comprar directament als proveïdors ens dóna la possibilitat de consumir productes eco de molt bona qualitat gustativa i nutricional a un preu reduït pel que fa al mercat Bio habitual.

Però per les 40 famílies que habitualment en formen part, els beneficis van més enllà dels econòmics.  Participar de la cooperativa reafirma els nostres valors basats en relacions comercials justes, l’autogestió, la transparència, la col·laboració  i, a la vegada, ens permet crear vincles amb els nostres proveïdors i veïns i veïnes, i contribuir en el canvi del model alimentari.

Amb els proveïdors

Amb els proveïdors, decidim nosaltres mateixos els productes que volem menjar i ens preocupem de com s’han produït. Intentem que estiguin el més a prop possible i, preferentment, siguin petits projectes (encara que també treballem amb marques més conegudes i distribuïdors de productes eco).

Busquem establir una relació de confiança, que pugui tenir continuïtat, com per exemple, amb el Cesc d’Apit Integral, o amb l’Oriol de L’Estol, que ens proveeixen de verdures i fruites des de fa molts anys.

Entre nosaltres

Entre tots els socis, veïns i veïnes del barri, compartim la satisfacció de crear un projecte comú. Per sort, la cooperativa ja té molts anys i camina a bon ritme, sense córrer i sense problemes importants (aprofitem per donar les gràcies i recomanar el software de codi obert Aixada, que ens facilita molt la gestió en el dia dia). Cadascú té el seu rol, participant d’una comissió, i totes les decisions es prenen de manera col·lectiva i horitzontal.

Per un canvi de model alimentari

Com a cooperativa de consum ecològic, compartim la necessitat de reequilibrar aquest model actual que fa que els camps es buidin, els seus treballadors pateixin fortes pressions i males condicions laborals i que la biodiversitat baixi dràsticament (i no cal entrar en els reptes que tenim per fer front al canvi climàtic).

Considerem vital apostar pels circuits curts de distribució, relacions comercials justes amb els productors i productores, i per tots els beneficis que representa l’agroecologia per la nostra salut, la nostra terra i el nostre planeta.

Conjuntament amb totes les cooperatives de consum del barri, et convidem a participar en aquesta nova manera de consumir. Si vols saber com ens organitzem i com entrar a MESPILUS… és per aquí.